סושי

יתרונות תזונתיים ובריאותיים באכילת דגים

רובנו כבר נחשפנו לעובדה כי דגים טריים תורמים רבות לתזונה מאוזנת בזכות היותם בעלי ערכים תזונתיים גבוהים וכמו כן הם מספקים שלל יתרונות בריאותיים. אז ייתכן כי עד כאן לא חידשנו לכם דבר, אולם בהחלט מומלץ וחשוב להבין את המקור, הנתונים והעובדות העומדים מאחורי היתרונות התזונתיים והבריאותיים באכילת דגים. דגים טריים מהווים מרכיב חשוב ובעל תרומה רבה לבריאותנו וזאת כחלק מהתפריט התזונתי הקבוע שלנו. לא רק שהם טעימים, אלא הם בריאים למדי. לפניכם כמה מהיתרונות הבריאותיים הבולטים באכילת דגים.

מקור איכותי לחלבון

צריכת החלבון המומלצת לאדם בוגר הינה 65 -100 גרם ביום. 100 גרם דג טרי מכיל כ- 21 גרם חלבון ומכאן שהוא מספק קרוב לשליש מתצרוכת החלבון היומית המומלצת. דגים טריים הינם עשירים בחלבון, וויטמינים ומינרלים ולעומת זאת דלים בנתרן. ההמלצה של ארגוני הבריאות העולמיים הינה לשלב בתפריט התזונתי שתי מנות דג לכל הפחות במהלך השבוע. צריכת החלבון האיכותי מדגים טריים חיונית ותורמת לתהליכי בנייה, שימור וגדילה של הגוף בדגש על השרירים ומכאן חשיבות צריכת חלבון לעוסקים בספורט מקצועי ולמתאמנים. דגים טריים מהווים מקור חלבון מצוין עבור ילדים, כאשר חלבון מן החי הינו דל בכספית ואינו מכיל מתכות או כימיקלים שאינם מומלצים לילדים.

רמות שומן רווי נמוכות

דגי ברכות הפכו לענף מרכזי בחקלאות במדינת ישראל בשנים האחרונות והם מספקים לשולחננו דגים טריים באופן קבוע. תחום בריכות הדגים בישראל מציע מגוון רב של דגים ומספק כ – 15 אלף טון דגים איכותיים בשנה. אחד הדגים האהובים והפופולריים בישראל הינו דג הבס שהשתלב בתפריט המקומי באופן מהיר וחלק ומקורו בצפון אמריקה. דגים טריים ובמיוחד דג הבס הינם איכותיים ומכילים מעט עצמות באופן יחסי ולכן הם נוחים וידידותיים לאכילה. הדג הינו מקור לחלבון, וויטמין E, יוד ומגנזיום ומכיל 2 גרם של שומן רווי בלבד ו – 150 קלוריות, משום כך, תפריט עשיר בדגים נחשב לדיאטטי, מאוזן ובריא.

מקור למינרלים חיוניים ואומגה 3

דגים טריים המגודלים בבריכות אינם מכילים כספית ולכן צריכתם במהלך היריון הינה בטוחה ומועילה למדי. דגים טריים מספקים שלל יתרונות עבור נשים בהיריון בזכות תכולת החלבון הגבוהה ורכיבים תזונתיים נוספים החיוניים להתפתחות תקינה של מערכת הראייה והמוח של העובר. דגים מכילים חומצת שומן מסוג אומגה 3, ברזל ויוד שהינם רכיבים תזונתיים חשובים להתפתחות העובר. דגים טריים מכילים כ -500 מ”ג חומצת שומן מסוג אומגה 3 ומשום כך, אכילת דג טרי מספקת את התצרוכת היומית המומלצת של אומגה 3. 

וויטמין D

אחד הדגים המזוהים ביותר עם ישראל הוא המושט או האמנון. דג האמנון עשיר בוויטמין D שנחוץ לשמירה על מאזן סידן וזרחן תקין בגוף. דג האמנון מכיל כמות של וויטמין D הגדולה פי שלושה מהתצרוכת השבועית המומלצת, ולכן אכילת פילה אמנון פעם בשבוע תספק עבורנו את הכמות המומלצת של וויטמין D. מחסור בוויטמין D אופייני לישראלים רבים בעיקר בחודשי החורף ולכן צריכת דגים הינה בעלת תרומה רבה לחיזוק העצמות, הפחתת הסיכון לשברים, הגנה על מערכת הנשימה כנגד זיהומים, שיפור ביצועים קוגניטיביים, הקטנת הסיכון לדיכאון ואירוע מוחי והפחתת רגישויות לכאבים שונים.

מניעת מחלות לב

דגים מכילים חלבון ואומגה 3 החשובים לשמירה על בריאותנו ולמניעת מחלות. לאומגה 3 יש תפקיד חשוב ומרכזי בהתפתחותו ותפקודו של המוח החל משלב ההיריון ועד לגיל השלישי. חומצות השומן הבריאות הינן בעלות תרומה למניעת מחלות לב, דלקת פרקים, סרטן וכמו כן הן מסייעות בהקלה על בעיות קשב וריכוז.

 רפרנסים:

11 סיבות בריאותיות לאכול דגים – ולא רק בראש השנה

דגים: למה הם כל כך בריאים?

5 דברים שלא ידעתם על דגים ישראליים טריים

* המידע במאמרים נלקח מהאתרים / קישורים המופיעים בסוף המאמר, וכי  אין לנו אחריות באשר למהימנות התוכן ורמת הדיוק.
* המאמרים אינם בגדר המלצה רפואית. האחריות הינה על הקורא/ת בלבד.
*  מומלץ להתייעץ עם גורם מוסמך.