לברק ברוטב ים תיכוני

מצרכים:


דג לברק מפולט
3 עגבניות מפולטות וחתוכות לקוביות
½ כוס זיתי קלמטה
מגולענים, חתוכים לחתיכות קטנות
3 שיני שום, קצוצות דק
2 ענפי בזיליקום
1 ענף תימין
½1 לימון, סחוט
½ כוס שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

דג: מושחים את הדג המפולט בשמן זית ומפזרים מלח ים אטלנטי.
אופים בתנור במשך 4 דקות בחום של 240 מעלות, כשהעור כלפי מעלה.
רוטב: למחבת חמה מוסיפים שמן זית, עגבניות, זיתים, שום, מיץ לימון ועשבי תיבול.
מבשלים על אש בינונית עד לנקודת הרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים 2-4 דקות נוספות.
מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
ניתן לשדרג את הרוטב על ידי:
הוספת פלפלים מיובשים חתוכים.
מוזגים חלק מהרוטב לצלחת, ומניחים מעל את הדג.
יוצקים על הדג את שארית הרוטב.