מארז 4 (Large)

החשיבות של צריכת דגים וכמה טיפים מועילים

דגי המאכל העיקריים והנפוצים בישראל הינם: סלמון, בקלה, טונה, פורל, מקרל, קרפיון ואמנון ושילובם בתפריט התזונתי באופן קבוע ישפר עד מאוד את תצרוכת הוויטמינים, המינרלים, חומצות השומן החיוניות ועוד רכיבים תזונתיים חשובים בהם חלבון ויוד. לפניכם כמה עצות מועילות לצריכה נכונה של דגים טריים:

  • מומלץ לאכול דג טרי פעמיים עד שלוש בשבוע, כלומר כ – 200 גרם דג, אולם אין מניעה לצורך דגים גם באופן יומיומי. 
  • דגים העשירים באומגה 3 הינם סלמון, סול, טונה, סרדינים, לוקוס ובקלה. 
  • חומצת שומן מסוג אומגה 3 ידועה כמורידה את לחץ הדם, מפחיתה בעיות בקצב הלב ומונעת היווצרות קרישי דם, משום כך צריכת דגים טריים תורמת רבות לשמירה על בריאות הלב.
  • אכילת דגים בקרב ילדים תורמת למניעת התפתחות אסתמה, כאשר מנת דג אחת לשבוע מספיקה עבור הילד.
  • אכילת דגים עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות גידולים ממאירים ב – 50% וכן היא מסייעת במניעת התפתחות סוכרת.
  • אכילת דגים טריים מסייעת במניעה של מצבי דלקת שונים בהם דלקת מפרקים, מחלות אוטואימוניות ופסוריאזיס. 
  • תזונה עשירה בדגים הינה דלת קלוריות, אולם כוללת חומצות שומן חיוניות השומרות ואף משפרות את בריאות השיער והעור ומונעות התייבשות ונשירת שיער.
  • צריכה של דג אחת לשבוע בקרב האוכלוסייה המבוגרת מסייעת לשימור התאים האפורים ובכך מפחיתה את הסיכון להתפתחות אלצהיימר ודמנציה.
  • צריכת דגים טובה לראייה ומסייעת בהתפתחות הרשתית, תינוקות שיונקים מאם האוכלת דגים, יהיו בסבירות גבוהה לפתח ראייה חדה.
  • דגים מכילים חומרים נוגדי דיכאון ולכן מתאימים במיוחד לאימהות המתמודדות עם דיכאון לאחר לידה.

*הטיפים הן בגדר המלצה בלבד ולא מהווה תחליף להמלצת רופא. 

רפרנסים:

11 סיבות בריאותיות לאכול דגים – ולא רק בראש השנה

דגים: למה הם כל כך בריאים?

5 דברים שלא ידעתם על דגים ישראליים טריים

 

* המידע במאמרים נלקח מהאתרים / קישורים המופיעים בסוף המאמר, וכי  אין לנו אחריות באשר למהימנות התוכן ורמת הדיוק.
* המאמרים אינם בגדר המלצה רפואית. האחריות הינה על הקורא/ת בלבד.
*  מומלץ להתייעץ עם גורם מוסמך.